Socialistes de Vinaròs

Pressupostos 2021 (I). Fernando Juan, Regidor de Governació i Recursos Humans.

Al llarg d’aquestes dues últimes setmanes s’han publicat els esborranys dels pressupostos per a l’any 2021, tant de l’Estat com de la Comunitat Valenciana, i a l’espera de tota la tramitació, sí que és necessari vore quines inversions es té previst que es facin a la nostra zona, i que ens afecten directament a la nostra ciutat, Vinaròs.

A l’esborrany dels pressupostos estatals hi figura principalment la inversió en carreteres, en la continuació de la carretera N-232, entre el Barranc de la Bota i la Masia de la Torreta; en ferrocarrils, la continuació de les obres d’adaptació a l’ample internacional del tram Valencia- Vandellós, que sumat a les obres ja adjudicades de la N-238 de Vinaròs a la AP-7, juntament al fet que aquesta última ja és lliure, continuen amb el procés de millora de les infraestructures de comunicació de la nostra ciutat.

Pel que fa a les inversions previstes per part de la Generalitat Valenciana, la llista és més important. Hi figuren, per ordre d’importància econòmica, l’inici de la construcció del Centre de Salut Vinaròs II, amb un pressupost per a l’any 2021 de 1.140.000 euros, i la ampliació de l’edifici judicial, per valor de 1.595.840 euros, a més de projectes de difusió del llegat de Carles Santos, la rehabilitació de l’extrem sud del moll del port i l’ordenació del front portuari (fase I).

Aquí sumem les inversions en el programa Edificant, on continua la inversió en el col·legi Jaume I, el projecte d’ampliació de l’IES José Vilaplana, a més de les obres de millora i adequació d’altres centres escolars de Vinaròs.

A més, cal dir que es contemplen diferents partides en plans específics de caire social, de sostenibilitat o noves tecnologies, que ens afectaran directament i indirectament, i dels quals en parlarem a mesura que progresse la tramitació d’aquests pressupostos, i també a la espera de l’aprovació final.

Recordem, l’any 2021 continuarà sent un any on conviurem amb la pandèmia COVID-19 i amb totes les mesures que s’implementaran. Un any d’adaptació, dur i on només l’idea d’una propera vacuna ens dóna una certa esperança de superar aquesta pandèmia.

Fernando Juan

PSPV-PSOE