Socialistes de Vinaròs

La segona onada de contagis s’apropa a Vinaròs. Fernando Juan, Regidor de Governació i Recursos Humans.

Fins ara, i amb totes les mesures preses des del 14 de març, el nombre de contagis a Vinaròs ha estat relativament baix. Els motius, molts, inclosa la sort, si es vol dir així. Avui, a data 27 d’octubre, en què em trobo escrivint aquestes línies, la situació ha canviat i esdevé molt preocupant. Tot i que al nostre voltant el nombre de contagis és més alt, respecte al nombre d’habitants, a la nostra ciutats s’està produint un increment considerable de casos. Ens trobem al nord de la Comunitat Valenciana, una de les autonomies on els contagis han estat molt per sota de la mitjana, i la mateixa zona nord era una de les més baixes. Això significa, entre altres coses, que també som molt vulnerables. Aquest cap de setmana passat, una vegada verificat el ràpid augment de contagis en moltes autonomies, i en pràcticament tota Europa, s’han pres mesures excepcionals, de nou (malauradament, ens anem acostumant i ja no ens ve de nou). A la nostra Comunitat, es decreta el toc de queda, és a dir, la restricció de mobilitat des de les 00:00 hores fins a les 6 del matí, en aquesta franja només podran transitar pels carrers les persones que es desplacen per motius laborals o per causes majors, com ara sanitàries;  el nombre de participants de reunions socials i familiars, tant en espais públics com privats, es limita a 6; en l’hoteleria només estarà permès el consum a taula, i no podrà haver-hi més de 6 persones juntes; els bars i restaurants hauran de tancar a les 00:00 h. Estarà prohibida la venda d’alcohol entre les 22:00 i les 8:00 h, excepte en restauració. Els jardins i les zones d’esplai a l’aire lliure tancaran a les 22:00 h, i per últim es recomana ajornar les activitats socials i familiars que no siguin imprescindibles.

El diumenge, a nivell d’España, es decreta l’estat d’alarma, de nou, per a disposar de la cobertura jurídica per tal que les diferents Comunitats Autònomes puguin implementar mesures més dures, i de fet, a dia d’avui, autonomies com Aragó, Navarra o País Basc, ja han decretat el tancament perimetral. La veïna Catalunya està estudiant diferents mesures, també de tancament, i la nostra Comunitat, en funció de de la corba de contagis, anirà incrementant les restriccions.

Totes les mesures que es puguin ordenar, de res serviran si no preval, per damunt de tot, la RESPONSABILITAT INDIVIDUAL i el RESPECTE. Des d’aquestes línies, els socialistes de Vinaròs fem una crida a la ciutadania vinarossenca a demostrar que, de nou, som un exemple de responsabilitat individual i respecte als altres, que junts podem reduir la taxa de contagis i d’aquesta manera protegir-nos i protegir els nostres essers estimats. Venen temps durs una altra vegada, i el suport entre nosaltres és fonamental.

Fernando Juan

PSPV-PSOE Vinaròs