Socialistes de Vinaròs

Festes 2019: Vinaròs, capital comarcal de la festa!!

Cada 4 anys, pel que respecta a l’organització de les festes de Sant Joan i Sant Pere, una nova corporació, fruit del resultat de les eleccions municipals, es presenta a la ciutadania acudint a uns actes que ha decidit i organitzat l’anterior corporació. Això provoca, de vegades, que les festes puguen ser continuistes respecte a passades edicions, o puguen donar lloc a descoordinacions greus si l’equip de govern és clarament diferent de l’anterior.

Aquest any les festes han estat programades per un regidor, Marc Albella, que continua com a regidor de festes, i continua amb un full de ruta exitós, com a mínim, i que podem dir, sense por a equivocar-nos, encertat. Perquè és un encert disposar de tot el front costaner, des de Fora el Forat fins al port, per a realitzar els actes principals i més multitudinaris de les festes de Sant Joan i Sant Pere.

Fira d’atraccions, que va començar amb un 2×1 el dijous abans de l’inici oficial, plena de gom a gom; Platjafest, a la carpa jove, amb actuacions per a joves i no tan joves (tributs), que van veure un aforament (si es pot dir) de més de 2000 persones; l’envelat, que va arribar el dia 29 per la nit, a pics de 4000 persones, però que no va baixar de les 2000 persones la resta de les revetlles; la Holi party del dimecres amb 1800 assistents, o la del dijous, amb 1200; el sopar a la fresca, amb 3000 persones sopant junts a la Carpa de l’Atlàntic; el concurs de paelles, amb 2000 comensals o el sopar de gala amb 603 assistents, marquen unes festes de RÈCORD. I no cal parlar de la gent passejant, tots els dies i nits, pel nostre magnífic passeig, omplint les terrasses dels bars i restaurants i assistint a diferents actes multitudinaris a la pèrgola, com el concert de ballables,  la trobada multitudinària de gegants, o les actuacions, més reduïdes però també exitoses a l’espai Bandarres, plaça Constitució, carrer Major, raval Socors o el Pati del mercat. I a banda, els espais propis dels torneigs de les diferents entitats esportives o les entitats com GENSANA, ESPLAI o LOCURA que ens han permet gaudir dels seus festivals. I d’altres que segur ens deixem en aquest llistat però no per ser menys importants, simplement perquè no es disposa d’espai en aquest escrit.

Podem dir que es tracta de les festes de Sant Joan i Sant Pere més participatives i que han donat lloc a que es parle de festes comarcals, pel seu abast i presència massiva de visitants de les ciutats i pobles veïns de la Comunitat Valenciana i de les Terres de l’Ebre.

I una nota molt positiva: les dades d’incidències de la Policia Municipal, que juntament amb la Guàrdia Civil han estat totes les festes de vigilància permanent i ens han permès gaudir-les amb seguretat i tranquil·litat, han estat un total de 12 alteracions de l’ordre públic les produïdes aquestes festes, enfront de les 19 de l’any passat, tot i la massificació de la major part dels actes. Pel que fa a les intervencions sanitàries fetes per la CREU ROJA, han estat un 25% menys que l’any passat.

Volem donar les gràcies, per tant, als cossos de la Policia Municipal, Guàrdia Civil, Creu Roja, brigada de l’ajuntament i treballadors de l’UTE de neteja i escombraries, que han permès, amb el seu esforç i implicació, que cadascun dels actes es pogués realitzar amb garanties i normalitat.

Fernando Juan

Executiva local PSPV-PSOE Vinaròs

La imagen puede contener: 4 personas, personas sonriendo