Socialistes de Vinaròs

Discurs d’investidura de l’Alcalde Guillem Alsina

«Molt bon dia a tots, als regidors i regidores del nou Consistori, als veïns i veïnes que ens acompanyen avui aquí, al saló de plenaris.

Representants del teixit associatiu i esportiu de la nostra ciutat, familiars dels regidors que prenem possessió, i als veïns i veïnes que per aforament, no han pogut entrar al saló i estan seguint aquest acte de constitució del nou consistori, des de les escales o des de la plaça de l’Ajuntament.

Vull començar aquest parlament donant les gràcies. Gràcies als 12.400 vinarossencs que el passat 26 de maig, van exercir el seu dret a vot a Vinaròs, i gràcies als quals, avui es pot conformar un nou consistori a la nostra ciutat. I gràcies de tot cor, a les 3.624 persones que van confiar en el Partit Socialista de Vinaròs, per a liderar aquesta nova etapa.

També vull tindre paraules d’agraïment per a totes aquelles persones, que durant aquesta passada legislatura, independentment dels seus sentiments ideològics i de partit, han ajudat al fet que aquesta ciutat fora, almenys, un espai amb més oportunitats.

És cert, que en aquest mateix lloc, en la passada legislatura, hem viscut moments desagradables i impropis d’un saló de plenaris, un espai en el qual, se suposa que ha de regnar l’educació i les bones maneres, per fer prevaldre la premissa, que els 21 regidors estic segur que tenim molt present, però que a poc a poc sembla que l’estem convertint, entre tots, en un simple eslògan:
Vinaròs per damunt de tot.

Comencem una nova legislatura, on a part de consolidar els grans projectes que s’han de materialitzar en els pròxims 4 anys, res em faria més orgullós com Alcalde de Vinaròs, que el fet de poder explicar a les meues filles en un futur, que els regidors de Ciutadans, de Compromís, de Tots Som Vinaròs, del Partit de Vinaròs Independent, del Partit Popular i del Partit Socialista, vam ser capaços de sumar esforços i lluitar contra la fractura social, afavorir la igualtat d’oportunitats i fer-ho sempre, amb propostes constructives.

Sóc dels que pensa, que la capacitat de treballar junts, la capacitat d’implicar-se, de l’esforç comú i la solidaritat entre nosaltres, són els principals trets d’identitat, que tenim la gent de Vinaròs. I avui, davant de tots vostés, ho reivindico com la nostra principal fortalesa, i per tant, això, és el que us oferisc com a Alcalde de la ciutat: Humilitat, Vocació de Servei, Treball, i la meua total disposició, a col·laborar amb els homes i dones de l’oposició.

Em veig en l’obligació, perquè no entenc d’altra forma la política, a oferir la mà per a millorar la nostra ciutat, per a construir un projecte inclusiu, on tinga cabuda qualsevol ciutadà, home o dona, vinguen d’on vinguen, mentre forme part de la nostra comunitat, siga xiquet, xiqueta o siga persona major.

Vull tenir paraules d’agraïment i reconeixement per a tots els companys, dels diferents partits polítics, que en aquesta passada legislatura van ser regidors de l’Ajuntament de Vinaròs i que ja no ens acompanyaran en aquesta nova etapa.

Constituirem un equip de govern de 10 persones, 5 dones i 5 homes amb experiència i capacitat per encarar aquest nou repte; un repte basat en la creació d’ocupació, la igualtat d’oportunitats I la millora constant del dia a dia de tots els vinarossencs I vinarossenques. La ciutat de Vinaròs es mereix que tots, deixem de costat d’una vegada per totes, determinats populismes i determinades arrogàncies morals.

Tenim l’oportunitat de demostrar que som una gran comunitat, una gran ciutat i un gran poble ple de talent, però també, hem de ser conscients, que tenim veïns que ho estan passant malament. Com a equip de govern, tenim la voluntat de treballar colze a colze amb els companys que estan en l’oposició, amb els ciutadans, a peu de carrer, i també, amb els partits que no tenen representació al consistori, però que vulguen sumar per la seua ciutat.

El nostre programa se centrarà bàsicament en tres grans eixos:

El 1r, La promoció de la igualtat d’oportunitats; els drets socials i els drets de la ciutadania, seran la nostra lluita diària, des de les polítiques públiques que durem a terme des del govern. Aquest govern té clar que les polítiques socials serveixen per a redistribuir renda, però també tenim clar, que les polítiques socials no serveixen per a fer caritat. Les polítiques socials no són gestionar la misèria, és fer de la nostra ciutat, una ciutat més digna.

El 2n, No deixarem de lluitar perquè hi haja ocupació, perquè hi haja oportunitats i perquè els nostres joves i les persones majors de 50 anys que tenen moltes dificultats per a poder-se jubilar amb dignitat, aconseguisquen treball amb programes específics implementats des de l’Ajuntament.

3r Consolidar els programes Edificant I Edusi. Aquesta és la legislatura del nou col·legi Jaume I, del nou Centre de Salut i de l’ampliació de l’institut José Vilaplana. Una sèrie de projectes que ens ajudaran a fer de Vinaròs una ciutat més moderna i amable per a la ciutadania, gràcies a la col·laboració amb la Generalitat Valenciana, el Govern d’Espanya i Europa.

Continuarem somiant i transformant Vinaròs, i fent-ho de la mà de tots vostés, ciutadans i ciutadanes, i de totes les entitats I clubs de la ciutat, perquè sou el principal actiu que tenim en aquesta ciutat.

Avui obrim un nou capítol a la nostra ciutat, on de tots nosaltres depén que la nostra gent, els nostres veïns, veiguen un saló de plenaris amb ganes de fer les coses bé i de donar la seua millor versió. No ens podem permetre escoltar a cap vinarossenc dient que ja no veu esperança, perquè no hi ha res pitjor que viure sense esperança.

De nosaltres depén, de mi el primer, que aquest Ajuntament siga un espai de discussió i acords, on per sobre de tot, regnen els modals I l’educació cap a les persones que no pensen de la mateixa manera que nosaltres.

Tenim al davant 4 anys amb reptes il·lusionats, i des de la més absoluta humilitat, us demano a tos, que si us plau, fem d’aquests 4 anys, una legislatura apassionant.

Serem un equip de 10 regidors, però anem a treballar amb els 21.

Fem ciutat per Vinaròs.

Moltes Gràcies.»

oznor