Socialistes de Vinaròs

Els Socialistes de Vinaròs proposen crear la Regidoria de Promoció de la Ciutat, Interés Turístic i Relacions Institucionals.

La cultura, els serveis i el turisme com nova indústria econòmica local, els eixos principals d’aquesta proposta.

Els Socialistes de Vinaròs, proposem una ambiciosa reordenació i reorganització de diverses àrees municipals, que busquen, entre altres coses, re focalitzar l’activitat econòmica de la ciutat en la importància de la cultura, els serveis com a capital de comarca i els nous models i fluxos turístics a la nostra ciutat. Som un potent hub multi serveis a mig camí entre Saragossa, Barcelona i València, que s’obre a les possibilitats de la mar Mediterrània i les diverses línies de comunicació com el corredor mediterrani, la futura gratuïtat de l’AP7, la N-238 o la sortida de l’A-68 des del País Basc entre altres

 

1-Quines han de ser les línies d’acció en col·laboració amb la resta de regidories?


Promoció al ritme del visitant:

– Turisme familiar (incloure també l’oferta de turisme familiar LGTBI)

– Turisme accessible

– Ciutat amiga de les mascotes

Promoció al ritme de l’enclau:

– Espai d’oportunitats: vies de comunicació, hub industrial i Port d’Aragó. Situació estratègica València-Saragossa-Barcelona. Incentivar el turisme de congressos.

– Espai de salut: atenció primària i avançada de referència, amb formació professional en aquesta especialitat. Aprofundir en aquest sentit formatiu i connectar directament amb el món de l’esport.

– Espai comercial: nucli històric comercial i centre comercial exterior. Diferenciar oferta comercial entre aquests enclaus que sume i no reste. Vinaròs capital comercial.

Promoció al ritme de l’experiència:

– Cales, costa i espais naturals.

– Gastronomia local: llagostí i Navelate de Vinaròs, com ambaixadors de la terra i el mar. Mercat Municipal com a espai de degustació gastronòmic i de compra inmediata.

– Cultura, festes i tradicions

 

2-Quines competències tindrà aquesta nova àrea?

Conservar l’actual Regidoria de Cultura extraent aquestes dos competències:

– Col·laboració amb el Festival Internacional de Curtmetratges Agustí Comes.
– Fira del Llibre

Conservar la Regidoria de Festes i Tradicions extraient aquestes dos competències:

– Carnaval de Vinaròs
– Setmana Santa.

 

Conservar les actuals competències en matèria turística de l’actual Regidoria de Turisme.

 

3 Exemples d’accions específiques a desenvolupar en aquesta nova regidora i en col·laboració amb altres 

 

3.1 Vinaròs Mediterrània: Un nou eix cultural vora la mar mediterrània que comprendrà les següents actuacions:

 

-Vinaròs Arena: plaça de bous com espai polivalent més enllà dels esdeveniments taurins.

 

-Centre d’Interpretació i Recepció de Visitants – Antiga cooperativa pescadors: espai on conéixer la història, cultura, festes i relació amb la mar de la ciutat.

 

-Espai Carles Santos – Corral de Batet: l’obra de Carles Santos. Només es pot projectar, investigar i conéixer des de la seua ciutat.

 

-Rehabilitació Capella Santa Victòria: espai cultural, patrimonial, expositiu i polivalent.

 

-Centre d’Arts Escèniques – Pactar en aquest espai i en aquest format amb la resta de forces polítiques la construcció del nou auditori a x anys vista.

3.2 Nou modelFesta del Llagostí 3.3 MUTS (Museus Temàtics de la Ciutat)

-Vinaròs Art Urbà: museu a l’aire lliure.

-Centre costaner d’Interpretació i Recepció de Visitants – Antiga Cooperativa Pescadors: espai on conéixer la història, cultura, festes i relació amb la mar de la ciutat.

-Centre interior d’Interpretació i Recepció de Visitants – Molí Noguera: pedra en sec, món rural i agrari. Aquest es pot executar per fases. Primer zona exterior i després zona interior.

– Espai Carles Santos – Corral de Batet: l’obra de Carles Santos només es pot projectar, investigar i visitar des de la seua ciutat natal.

-Centre d’Interpretació i Recepció de Visitants del Santuari de la Misericòrdia – Cavallerisses ermita: entorn natural, restes iberes del poblat i tot el seu conjunt.