Socialistes de Vinaròs

Setmana farcida de reunions, trobades, visites… un no parar. Fernando Juan, Regidor de Governació i Recursos Humans.

Com diu el títol de l’article, els mòbils van treure fum des del minut 0. El Alcalde, Guillem Alsina, va rebre la telefonada del president Ximo Puig interessant-se per la situació el mateix dilluns de Sant Sebastià, i la roda va començar a moure’s.

En primer lloc, amb la visita de la consellera Gabriela Bravo, diferents diputats de la diputació, i responsables de protecció civil, bombers, tècnics de la Diputació i de la Generalitat, i que van culminar dissabte, amb la visita del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, per parlar i veure “in situ” les destrosses del temporal. Va estar acompanyat per el president de la Diputació de Castelló, José Martí, per el Director General de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José Maria Angel, entre d’altres autoritats i tècnics. I van vore, i escoltar les explicacions i reclamacions de boca del propi Alcalde de Vinaròs, a la zona dels cossis, on ha deixat d’existir la carretera, a la zona del saldonar, on es va produir l’esvoranc on va perillar la vida del operari de un tractor que es va enfonsar, i a diferents parts dels penya-segats, que han quedat malmesos i on s’observen esquerdes, noves o més grans.

Després, el alcalde de Vinaròs va saludar al President del Govern d’España, Pedro Sánchez, a la platja de la mar xica, a Benicarló, on aprofitant la visita, de membres del congrés i el senat varem reivindicar la necessitat de realitzar plans d’actuació en les costes mediterrànies, on no només Vinaròs ha estat afectat, més ben bé, i com tothom ha pogut apreciar en moltíssimes imatges, la costa des de Girona fins Alacant i les illes balears, doncs totes aquestes costes comparteixen el mateix risc ambiental. I també, de nou, exposar la necessitat de la construcció dels espigons projectats davant la platja del fortí i que es van quedar sense fer quan es va produir la crisi econòmica del 2008.

També els vam reclamar que lluitessin, a Madrid, tant en el Congrés com en el Senat, per activar i canviar les diferents Lleis que tenen a vore amb les nostres costes, tant de protecció com noves que es generaran a partir de la situació d’Emergència climàtica. Fan falta no només diners per reparar, també canvis legislatius per poder adaptar a la societat a tota una sèrie de canvis ambientals que els científics ens diuen que s’aniran produint. Per que el que passa a casa nostra no es un fet aïllat, formem part d’un entorn més ampli, del que depenem de totes totes. I en això estem.

Fernando Juan
PSPV-PSOE Vinaròs