Socialistes de Vinaròs

NO a la guerra!

El passat 24 de febrer la Federació Russa va violar de manera flagrant tota la legalitat internacional en ordenar la invasió d’Ucraïna, en un atac sense precedents en el continent europeu des de feia dècades de la sobirania i integritat territorial d’un estat. Estem assistint no a un conflicte entre països, sinó a una agressió unilateral d’un estat autocràtic i militarista que, atacant a Ucraïna, ha expressat que la seua acció militar és un atac frontal als principis i valors europeus i a la llibertat dels éssers humans. L’agressió russa és una agressió a tot allò que hem construït amb l’esforç, la suor, la sang i la vida de milions de persones que, en el passat, es van plantar davant els totalitarismes i les dictadures que basaven les seues accions en doctrines ideològiques que negaven fins i tot el propi valor intrínsec de la vida humana.El socialisme es va fundar des de les bases de l’internacionalisme, i davant aquesta acció vil contra el poble ucraïnès, el PSPV, hereu dels valors internacionalistes, humanistes i dels principis de la llibertat, la igualtat i la fraternitat, alcem la veu condemnant de manera enèrgica el que sens dubte és un crim que ha desplaçat ja a prop d’un milió i mig de persones i ha esbiaixat la vida de tanta gent. L’agressió a Ucraïna és també l’agressió a  tot el llegat de les generacions anteriors que van imaginar un futur en pau i llibertat. Avui aqueix somni s’ha truncat per al poble ucraïnès amb una invasió injustificada i injustificable i completament imperdonable. 

Profundament europeistes, els socialistes ens posicionem al costat de les institucions de la Unió Europea que han demostrat, una vegada més després de la pandèmia de la COVID-19, que Europa, el nostre projecte, és la resposta. El projecte europeu és vital per a construir un futur on l’ús de la força i la violència deixe de ser el mecanisme per a resoldre les controvèrsies. 

El PSPV-PSOE està al costat d’Ucraïna, del Govern d’Espanya, de les institucions europees i del Consell de la Generalitat Valenciana que ha declarat a la Comunitat com a corredor humanitari. Tenim la responsabilitat d’oferir, juntament amb la condemna al conflicte i les reaccions legals oportunes, la resposta en forma d’ajuda i cooperació per a acollir als milers de desplaçats i refugiats. Una vegada més són les persones innocents les que pateixen les conseqüències de les decisions d’aquells líders que juguen amb les  vides humanes sense escrúpols. En aquests moments, les dones, els homes, els xiquets i xiquetes del poble ucraïnès són la nostra màxima prioritat.

Els socialistes advoquem per la via diplomàtica i la imposició severa de sancions per a aconseguir una pau real. Ni indiferència ni equidistància davant el que és una demostració de força militar sense precedents. La nostra lluita és la pau, la llibertat, els valors 

democràtics i els drets humans. Avui el nostre cor i afecte està, aquí a la nostra ciutat, amb les més de 200 persones que conformen la comunitat ucraïnesa vinarossenca. 

El poble rus no és el seu president. Les protestes a Rússia contra la guerra i en solidaritat amb el poble ucraïnès estan sent fortament reprimides. Estem defensant juntament amb milers de persones, també a Rússia, la llibertat i la pau. És el moment de demostrar que els nostres valors garanteixen la convivència i que hi ha línies roges que no estem disposats a traspassar. És el moment de la unitat, de la fermesa, de la germanor i de la solidaritat. Mai podrem renunciar als valors universals de l’ésser humà.

Sefa Miralles

Executiva local PSPV-PSOE