Socialistes de Vinaròs

8 de març de 2022 – Dia de la dona

La dona sempre ha estat poc valorada per la societat en els últims segles, malgrat ser, generalment, l’eix de la llar i força treballadora. Ha viscut molt de temps aquesta discriminació.

Com a dones socialistes i feministes, el 8 de març hem sortit al carrer per a reivindicar que som una part molt important de la nostra societat, que volem una igualtat real, no fictícia i que volem anar per on vulguem sense haver de girar el cap per a vore qui hi ha darrere nostre, hem sortit perquè no volem ser una xifra de maltractades que vage en augment.

Però a més, aquest 8 de març hem sortit al carrer amb més força, per nosaltres i per totes aquelles dones que són filles, mares i netes en una societat que sense més ha estat inclosa en una guerra.

Aquest 8 de març ens hem manifestat pels nostres drets i pels drets de totes elles, les nostres germanes ucraïneses, que avui estan amagades a búnquers, fent cues per comprar el pa, que han hagut de sortir amb dos maletes i els seus fills, deixant als seus marits, fills i pares lluitant en una guerra que en el temps que vivim no té cap sentit.

És trist, com a dones del segle XXI, vore aquest exili d’altres dones amb els seus fills, deixant darrere tota una vida destruïda; vore com dones grans que han viscut guerres passades han de posar tota una vida en una maleta i agafar un tren que no saben on les portarà.

Però si ens hem de quedar amb una imatge, és amb la detenció el passat 2 de març de la pintora de 78 anys Elena Osopova, que per desgràcia ja coneix bé quines són les conseqüències de la guerra. L’artista, que va néixer després del setge de 900 dies a Leningrad, va ser obligada a caminar i introduïda dins d’un furgó policial per part de 7 policies russos, simplement per portar dos cartells a favor de la Pau, així com també van ser detingudes i retingudes a dependències policials dos mares russes amb els seu fills, i quin va ser el seu delicte?… doncs portar flors i cartells contra la guerra a les portes de l’Ambaixada d’Ucraïna a Moscou.

Per elles i per totes nosaltres hem de seguir lluitant!

NO A LA GUERRA!

Begoña López, Amalia Cabos, María Cano i Carmen Morellà

Regidores PSPV-PSOE Vinaròs