Socialistes de Vinaròs

Jornades per les persones amb discapacitat

El passat dia 3 de desembre se celebrava el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat i, tant des de l’Ajuntament de Vinaròs com des del PSPV Vinaròs, volem expressar la nostra voluntat per a continuar avançant en el reconeixement dels drets d’aquest col·lectiu.

Diverses entitats presents al nostre municipi van treballar conjuntament amb la regidoria de Polítiques Inclusives i la d’Esports en l’organització d’unes jornades per tal que la ciutadania fora partícip i així reconèixer els drets i treballar conjuntament per a garantir la seua ciutadania plena.

Aquestes setmanes han estat plenes d’activitat reivindicatives, campanyes de conscienciació, xarrades informatives i portes obertes als col·legis i locals de les entitats de Vinaròs, per a donar a conèixer el seu treball.

També es van celebrar als centres educatius unes jornades d’esports adaptats, on els xiquets i xiquetes de primària van conèixer de primera mà com és ser un esportista amb una discapacitat i jugar a un esport adaptat.

Els actes van finalitzar el divendres 1 de desembre amb la realització d’uns punts informatius de les entitats participants, on mostraven el seu treball, i també algunes d’elles disposaven de tallers on la gent podia participar. Per a acabar es va fer la lectura d’un manifest per part de membres dels diferents grups municipals i d’un altre llegit per usuaris de les associacions, tots ells acompanyats d’una intèrpret de signes.  A aquesta jornada ens van acompanyar alumnes de tots els centres educatius de primària del nostre municipi.

Tot això i més, i no només a la setmana de la discapacitat sinó tot l’any, és necessari per a fer-nos conscients de les dificultats que encara hi ha, que no tots els ciutadans i ciutadanes som iguals davant d’aquestes, però que amb l’esforç, la lluita i la consciència de tots i de totes és possible canviar i fer que la vida diària sigue millor per a tothom independement de les seues limitacions.

Finalment, i no menys important, volem agrair a COCEMFE MAESTRAT, AFANIAD, ATENEU, AFIVAMA, ACEMYF i al CEE BAIX MAESTRAT pel seu treball i esforç  durant aquestes setmanes, ha sigut un plaer. Moltes gràcies.

Tots iguals, tots diferents… , sempre especials

Amalia Cabos (Secretària d’Igualtat) i Lara Guadix (Secretària de Joventut) PSPV-PSOE Vinaròs