Socialistes de Vinaròs

25 de novembre de 2023. Dia internacional de l’eliminació de la violència de gènere

Com cada any hem de continuar reivindicat, fent visible, donant a conèixer, educant, conscienciant…, la lluita constant que com a societat tenim el deure de fer contra la violència de gènere. És un problema de tots i totes, encara que alguns no la contemplen i diguen que ells estan en contra de tot tipus de violència. Clar, tothom està en contra de la violència, però aquesta violència de gènere no pot entrar dins de totes les violències, ja que és en contra de la meitat de la societat, les dones; és una violència cap a totes les dones pel simple fet de ser això: dones, de nàixer així.

Les xifres són fredes, i 1236 (des de 2013) és una xifra que es llig ràpid, si no tenim en compte que es tracta de dones assassinades pel fet de ser-ho i de famílies destrossades per la violència masclista. Lamentablement, aquest nombre no deixa d’augmentar i aquest mateix dilluns, un home ha matat a la seua exparella i a la seua filla. No és acceptable que una societat democràtica normalitze aquests assassinats.

La violència de gènere és una terrible vulneració dels Drets Humans, que posa en qüestió la qualitat democràtica del nostre país. El dret a la igualtat, la llibertat, la seguretat i la dignitat es trenca en cada assassinat masclista.

La violència de gènere és un fracàs de la democràcia, només la seua eliminació completa serà compatible amb una societat plenament democràtica.

Per això, des dels poders públics ha d’haver-hi un compromís unànime amb la lluita contra la violència de gènere, que impedisca la minimització i la invisibilització dels assassinats masclistes.

Hem d’impulsar, desenvolupar i també avaluar l’impacte de les polítiques públiques que posem en marxa destinades a combatre esta violència. Les víctimes de la violència de gènere es mereixen tot el nostre esforç. Garantir la llibertat, la seguretat i protegir la vida de les víctimes no és una opció, és una obligació.  Per a acabar amb la manifestació més terrible de la violència masclista, és imprescindible la cooperació entre totes les administracions públiques i amb la societat civil. Abordar la violència masclista en tota la seua cruesa exigeix ser exigents i posar tots els esforços que tenim a l’abast per a protegir les víctimes.

Cal continuar amb el Pacte d’Estat i millorar-lo, fer polítiques inclusives i educar des de la infància centrant el focus en aquesta lluita, perquè desaparegue del tot la violència masclista i tinguem una societat igualitària.

Vox i la ultradreta volen dividir a les dones, dient que estan en contra de la violència en general, però negant la violència de gènere. Per això hem d’estar units, fer-los fora de les institucions i no deixar que pel fet de ser dones tornem, com ells volen, a la caverna.

DONA, VIDA, LLIBERTAT!

Amalia Cabos (Secretària d’Igualtat) i Lara Guadix (Secretària de Joventut)

PSPV-PSOE Vinaròs