Socialistes de Vinaròs

Estimada alcaldessa María Dolores Miralles

Li escric esta carta en forma d’article d’opinió per a dir-li que, com a regidora i secretària d’Igualtat del PSPV Vinaròs, respecto i admiro que siga la primera alcaldessa de la nostra ciutat. I valoro moltíssim que es considere una persona feminista, que sent dona és l’idoni.

Però crec que no és tan idoni aconseguir esta fita a través i de la mà de la ultradreta, de VOX. Perquè el feminisme i VOX són absolutament tot el contrari, són enemics, un naix per a destruir allò que representa l’altre. I això és el que se li critica i se li menysprea, que siga alcaldessa gràcies a l’ajuda de VOX, i cregue’m que si en comptes de vostè fora el seu número quatre, el doctor Gilabert, el que estigués d’alcalde gràcies a la ultradreta, seria igual de criticable i igual de vergonyós.

En estos pròxims anys el seu feminisme o el que vulga defensar es quedarà al saló de plens del dia 23 de gener de 2024, perquè en el moment de pactar i amb qui pacta, este concepte el perd i segurament ja no el recuperarà. També el perd en el moment que acusa al regidor i company meu, Marc Albella, de masclista per unes declaracions, que torno a dir, no van en contra de vostè com a persona sinó del que el seu paper de alcaldessa representa en aquest ajuntament. No es pot banalitzar el patriarcat, el masclisme i sobretot la violència de gènere, quan són un greu problema social i una lacra contra la que tots hem de lluitar. Però clar, si vostè s’ajunta amb qui nega la seua existència…

Vostè diu que no li tenen respecte i per això ha de repetir constantment el seu currículum, el feminista que és, etc. Però és que si es fixa, i com bé diu ma mare, les coses es demostren amb fets i no amb paraules. I fins ara tot el que es diu i es veu indica que no pareix una alcaldessa que mana, sinó tot el contrari, a no ser que s’impose, faça que els seus la respecten i de veritat siga vostè la que mane, perquè  torno a dir, de moment no ho sembla. O és que de veritat senyora alcaldessa vol que les coses siguen així, és a dir, el primer tinent d’alcalde, que és home, dirigint-ho tot i que vostè semble que no fa res. Diu que li falten al respecte els altres, però jo crec i li ho dic amb tota la bona fe, que en este plenari i amb tot el que s’està veient en general, els que li falten al respecte, la utilitzen i s’aprofiten …. són ells, el seu equip de govern.

Jo, com a dona socialista i feminista radical, la continuaré respectant i tendint-li una mà, com li va dir el senyor Alsina al plenari, per al que necessite i siga pel bé de la nostra ciutat Vinaròs. I sobretot, perquè dins del feminisme radical hi ha un concepte que és important entre nosaltres, que és la sororitat.

Atentament,

Amalia Cabos Barreda

Secretària d’Igualtat i regidora del PSPV Vinaròs