Socialistes de Vinaròs

Vinaròs és Europa

Quan ara fa 7 anys vam iniciar els tràmits per a gestionar els fons europeus EDUSI, vam donar el tret de sortida a nous reptes com a ciutat i com a societat. A dia d’avui, estem a punt de finalitzar aquesta convocatòria de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), i iniciem la gestió de molts altres projectes, inclosos dins del nous programes europeus Next Generation.

Actualment, l’Ajuntament de Vinaròs compta amb un departament de Gestió de Fons Europeus, que ha materialitzat diversos projectes, i que a dia d’avui més del 75 % dels projectes presentats s’han resolt favorablement. Més de 5.000.000 d’euros d’inversió, on s’inclouen projectes transversals, on els propis objectius de desenvolupament d’Europa es prioritzen a cada subvenció. Tenim la renovació total de l’Avinguda Llibertat, l’urbanització dels carrers Remei i Sant Pasqual, millores d’accessibilitat del carrer Ramón Llull, connectivitat del carrer Varadero,… Projectes que milloren la mobilitat sostenible, incrementen l’arbrat urbà, es milloren el pluvials per a evitar danys d’inundacions,… Dins d’aquests projectes també tenim les actuacions en edificis municipals, com l’eficiència energètica al Mercat Municipal, millores en la gestió de residus o l’ampliació i renovació de les infraestructures urbanes.

Uns projectes s’inicien i d’altres ja s’acaben. El proper 31 de desembre finalitzarà el període de l’EDUSI, que ha donat un salt quantitatiu i qualitatiu a les subvencions rebudes pel nostre municipi. En total 10.000.000 d’euros invertits, dels quals 5.000.000 d’euros  estan finançats per Europa.  Grans projectes, com la passarel·la del nostre riu Cervol, el centre d’inspiració turística, l’urbanització del IES Vilaplana,… Però també,  programes socials, de modernització de l’administració i serveis al ciutadà,… Eficiència energètica als edificis públics i espais urbans.

Son anys de canvi, d’inversió i de resultats.

Carmen Morellà Regidora de Govern Intern, Oficina Fons Europeus i Smart City, Ajuntament de Vinaròs