Socialistes de Vinaròs

Treballem per l’ocupació. Fernando Juan, Regidor de Governació i Recursos Humans.

Aquesta setmana parlem de accions que està realitzant el ajuntament de Vinaròs per al foment de l’ocupació, prioritat en la nostra societat, on la taxa d’atur es molt elevada i on les administracions públiques tenen un paper molt destacat. I parlem dels diferents programes d’ocupació que s’estan duent a terme al llarg de l’any 2019, amb la doble finalitat de formar i ocupar, es a dir, les polítiques d’ocupació actives. El ajuntament, dins dels programes EMPUJU i EMCUJU, ha contractat un total de 20 joves menors de 30 anys, i per un any, que no només es formen, també participen en feines pròpies de l’ajuntament, entrant en contacte directe amb el dia a dia dels serveis que l’ajuntament ofereix a la ciutadania, molts d’ells alentits per la falta de personal. Es tracta de projectes cofinançats amb la Generalitat Valenciana, amb contractes d’un any.

També es parla del programa d’iniciativa social EMCORP, gestionat des de l’Agencia de Desenvolupament Local i finançat al 100% per la Generalitat Valenciana, i que ocuparà a 4 persones majors de 30 anys en situació de desocupació, i preseleccionats per l’Espai Labora (el antic SERVEF), i amb una durada de 6 mesos.
Amb el programa de Formació-Ocupació Escoles d’Ocupació Et Formem, s’ha contractat 20 alumnes treballadors per 6 mesos, que permetrà combinar treball amb formació per a obtenir un certificat de professionalitat de les branques de jardineria i agricultura, amb 4 contractes de formadors i suport.

Per últim, un contracte per part de l’ajuntament de Vinaròs d’una Agent de Desenvolupament Local, per a la realització del programa Vinaròs Impulsa, amb una altra subvenció de la Generalitat Valenciana, i una persona amb tasca de informador turístic amb un programa de la Diputació de Castelló.

En total, una inversió de 640.000 euros que han permès la contractació d’un total de 50 persones desocupades que treballaran i es formaran en la nostra ciutat.

Fernando Juan
PSPV-PSOE Vinaròs