Socialistes de Vinaròs

Tot passarà. Edu Barbera Pla, Secretari General PSPV-Vinaròs.

(Viquipèdia): La política és el procés de presa de decisions en grups humans, els mètodes per guanyar i conservar el suport de les persones per a realitzar una acció en un grup determinat. Aquesta noció precedeix la societat humana. Es tracta de «les relacions socials que involucren l’autoritat o el poder».

Ens ha tocat viure allò que els nostres avantpassats van viure el 1918, però amb una gran diferència, la nostra societat disposa de tants avanços que ens permet recuperar l’essència de l’ésser humà, el contacte, relacionar-nos. Això que avui pareix tan llunyà només fa un any que ho hem perdut. Hem perdut persones, amics, familiars, però segur que recuperarem, tal com comentava, la relació entre persones.

Avui tenim al nostre abast una gran quantitat de tecnologies que ens permeten arribar amb un teclat i amb unes megues arreu del món, però tota aquesta tecnologia no ens permet el contacte humà. Sí que crearem tendències i opinions, però mai seran el contacte entre persones, l’expressió d’una cara, d’un rostre.

Començava aquest article copiant la definició que fa la Viquipèdia del que és la política, i amb aquest article i les anteriors paraules, m’agradaria definir i explicar el que per a molts representa. Evidentment avui hem perdut el contacte, però això passarà i moltes coses en la comunicació canviaran, però a la fi després de tot, sempre hi ha persones, persones amb problemes, amb temes que resoldre, i la primera línia per a parar aquests problemes són els nostres ajuntaments, formats per regidors als quals nosaltres hem elegit amb total llibertat.

Fer política mai deixarà de ser xafar carrer, per molts de ”likes” que deixem perdre sense una foto; fer política és parlar amb el veí o amb aquella persona que et para al carrer i t’explica el seu problema o et pregunta per alguna dificultat que està passant. Fer política és parlar amb tota la societat, empresaris, llauradors, funcionaris, pensionistes, etc… Perquè sempre hi ha persones, i aquestes persones necessiten dels polítics, perquè a la fi tots els que ens dediquem en major o en menor mesura a aquests temes, estem per a escoltar, per a atendre i traslladar a qui pugui arreglar les coses, els problemes i les necessitats de les persones i de la societat. Les ajudes que ha plantejat la Generalitat en el Pla Resistir (647.455€ Generalitat, 233.080€ Diputació i 155.386€ Ajuntament, en total 1.035.912€) suposen una gran ajuda per aquells sectors més afectats per les restriccions sanitàries, juntament amb  els 400.000 euros que posarà el nostre Ajuntament per a ajudar de forma directa al comerç del nostre poble, són mesures importantíssimes per a començar a pensar en el futur.

 
Tot això, com comentava al principi d’aquest article, passarà; però ara està en les nostres mans, tant dels i les que fem política com de la nostra societat, definir un futur, treballar per un futur més just per a tots com a societat sense deixar a ningú enrere. És moment de preparar el dia de demà deixant enrere allò que no hem fet bé, però sense oblidar.

Com a ciutadans tenim el deure de demanar a aquells que ens governen que ens escoltin, perquè som nosaltres qui els hem escollit perquè ens ajuden a millorar com a societat, i els hem d’exigir proximitat i sobretot ser escoltats.

Com a politics hem de xafar carrer i escoltar. 

Edu Barbera Pla

Secretari General PSPV-Vinaròs