Socialistes de Vinaròs

Pla edificant: Recuperar les infraestructures educatives a Vinaròs. Fernando Juan, Regidor de Governació i RRHH.

Un dels objectius més importants per l’equip de govern de Vinaròs, que va començar la passada legislatura, i es fa palesa amb un esforç redoblat aquesta, amb els regidors socialistes Begoña Lopez (educació) i Jose Chaler (urbanisme), és recuperar les infraestructures educatives que hi ha actualment a Vinaròs, i que s’havia convertit en un deute històric, perquè feia molts anys que es trobaven paralitzades. 

La Generalitat Valenciana, governada per Ximo Puig, va decidir iniciar un pla per trencar el nus gordià provocat per les actuacions de CIEGSA, avui en dia a judici. Es tracta del Pla Edificant. Per reiniciar la construcció d’aquestes infraestructures, es va acordar, explicant-ho d’una manera molt senzilla, que els ajuntaments es comprometien a gestionar els processos administratius per a realitzar-les, i la Generalitat pagava aquestes infraestructures. Enfront de la paràlisi d’una Generalitat governada pel PP en matèria educativa, on la responsabilitat amb CIEGSA serà dirimida pels tribunals, un govern encapçalat pels socialistes posa els diners, i els ajuntaments, la gestió.

L’ajuntament de Vinaròs es va posar les piles, i continua, amb escreix, amb aquesta gestió, que ha donat els fruits més visibles amb la construcció del col·legi Jaume I, que a hores d’ara, ja ha assolit el 20% de la seua construcció. Però no és aquesta l’única infraestructura educativa, en marxa, en la nostra ciutat. El nostre ajuntament ha dut i està duent a terme, els següents projectes:

  • IES Leopoldo Querol, amb inversions d’un total de 190.799,25 euros. Executat.
  • CEIP Misericòrdia, amb inversions de 124.126,90 euros. Executat.
  • CEIP Jaume I, amb una inversió de 5.808.878.73 euros. 20% executat.
  • IES Josep Vilaplana, amb 12.583.204,86 euros, per a l’adequació i ampliació del centre, amb el projecte executiu redactat.
  • CEIP Sant Sebastià, amb 401.165.50 euros, a licitació el projecte d’execució
  • CEIP Assumpció, amb 636.409, 82 euros, també en fase de licitació del projecte d’execució.
  • CEE Baix Maestrat, on aquesta setmana el ple de l’ajuntament de Vinaròs ha acceptat la delegació de competències, amb un pressupost de 6.442.770, 06 euros.

Mai en la història de la nostra ciutat, en el sector educatiu trobem un esforç inversor tan gran, que suposa un total de 26.187.352,12 euros, assolint, com ja he dit, un esforç de gestió per part de l’ajuntament, enorme, y necessari per recuperar el temps perdut, actualitzant els centres construïts, i eliminant, esperem que per sempre, els barracons, de l’entorn escolar vinarossenc.

Fernando Juan

Regidor de Governació i RRHH