Socialistes de Vinaròs

Juny. Fernando Juan, Regidor de Governació i Recursos Humans.

L’entrada de Juny esta representant, per la ciutadania en conjunt, un retorn a la normalitat, si es vol dir així. Bon temps, apertura de terrasses i moltes tendes i altres activitats, un retorn que ens pot donar una falsa seguretat que no tenim del tot, ni molt menys, però que genera un alè de vida a nivell social i econòmic, on ens podem plantejar activitats que havíem vist totalment eliminades degut al confinament.

Els socialistes estem treballant molt per reiniciar aquelles activitats que han estat totalment prohibides, dintre del confinament i la hivernació, ara que estem en desescalada (quines terminologies…). El restabliment dels serveis públics generals, les activitats esportives, afavorir de nou el que diferents activitats econòmiques puguin tornar a ofertar-se i treballar, son part d’una feina feixuga. Costa molt més obrir, que tancar, i això ho sap tothom que esta passant ara mateix per aquest tràngol. I tot, sense perdre de vista el risc inherent del COVID-19, ara, i en un possible rebrot.

Benvingudes son totes aquelles propostes que ajuden a facilitar aquesta recuperació de activitats “normals”, que ja no ho seran, com abans, durant molt de temps. Les restriccions a la mobilitat, les normes de distanciament social i la reducció de aglomeracions han vingut per quedar-se durant molt de temps.

I en aquest context, hem estat treballant en la recuperació dels accessos a les cales, a les nostres platges, la neteja i recuperació en molts de trams de costa, molt malmesos aquest hivern, el tornar a recuperar la brillantor de la nostra ciutat, fent que sigui una destinació segura per un turisme segur, familiar, que tingui la suficient capacitat de reviscolament de tots aquells negocis i activitats que han estat massa temps aturades, i que, ens agradi o no, ara mateix son un dels principals motors econòmics de la nostra ciutat. Turisme saludable, turisme sostenible. Ara turisme segur. I per això ens oferim i fomentem Vinaròs com a destinació saludable. Ni més ni menys. Un espai saludable, que necessita també de la responsabilitat i civisme dels/les vinarossencs/ques. Salut en primer lloc, i economia desprès. Les recents dades de contagis i prevalença del COVID-19 son positives. En els últims 21 dies (de la data en que escrivim aquest article) no hi ha cap nou cas, a Vinaròs. Però no hem de baixar la guàrdia. Ara, mes que mai, hem de conservar allò que tenim, que per a alguns es pocs, i per a altres es molt, I per això la tasca de neteja ha ser reforçada per una tasca de vigilància. Vigilància a tots els nivells, des de control a les carreteres, passant per els nostres carrers, i les nostres platges. I incorporant vigilància de la presencia de parts del virus en les nostres aigües residuals, que determinaran la presència, o no, en la nostra població, i ens servirà com a mesura predictiva.

I també introduir, de nou, la cultura a la nostra societat, la que carrega les ànimes i genera sentiments, sensacions, i ganes de gaudir de la vida. A tastets, amb les possibilitats que podem, però introduir-la.

Fernando Juan

PSPV-PSOE