Socialistes de Vinaròs

Joves Socialistes de Vinaròs

El 26 de març, a l’auditori municipal vam tindre l’oportunitat d’acollir el IX Congrés Comarcal del PSPV-PSOE Ports-Maestrat, on ha estat elegida Ana Besalduch, alcaldessa de Sant Mateu i diputada autonòmica a les Corts valencianes, com a primera Secretària General de l’agrupació comarcal. Aquesta nova edició ha vingut carregada de noves esperances i forces, orientades a continuar treballant per a innovar, preservar i impulsar el nostre territori, a més d’una aposta contundent cap als joves, a qui se’ls està donant l’oportunitat de tindre veu i vot dins de l’organisme del partit, com s’ha fet des del 2015 amb l’entrada del nostre President autonòmic i Secretari General del PSPV-PSOE, Ximo Puig, qui va ser l’encarregat d’inaugurar l’acte.

El President va començar fent un recordatori de les dificultats que hem hagut d’afrontar per la forta crisi de la Covid-19. Des de l’inici, el Govern de Ximo Puig va executar una bateria de mesures i estratègies per a pal·liar els efectes d’aquesta crisi: L’arribada del primer avió al territori espanyol carregat amb mascaretes i material sanitari, la contractació extraordinària de vora 6000 sanitaris -que s’incorporaran a la plantilla de forma definitiva a partir de l’1 de maig-, la Renda Valenciana d’Inclusió o el Pla Resistir -amb les seues conseqüents ampliacions-, ajudes directes destinades a empreses i autònoms afectats per la pandèmia -uns 820 milions d’euros-, ajudes que no es descarta ampliar si fora necessari. A continuació el President va tractar l’altre tema d’actualitat que ens afecta: la guerra d’Ucraïna. Per a ajudar als que han d’escapar de les seues cases, la nostra Comunitat disposa del centre d’acollida de refugiats a Alacant. A més, s’ha activat ja una nova bateria d’ajudes, tant estatals com autonòmiques, per a frenar el desgast econòmic i social que està generant la inflació i els alts costs de l’energia, amb una inversió de 16.000 milions d’euros en ajudes directes, rebaixes impositives i noves línies d’avals dels crèdits ICO; però també per a mesures més concretes, com les ajudes directes al sector ceràmic de la nostra província, amb un benefici de fins a 400.000 € per empresa.

Totes aquestes accions són les que defensem els socialistes. Garanties des de les institucions públiques per a tractar d’ajudar a minimitzar les injustícies que encara romanen entre la nostra societat, fins a la seua eradicació. D’això tracta aquesta ‘Nova via valenciana’ que defensa la nostra nova Secretària General Comarcal, Ana Besalduch. De no deixar a ningú enrere, de sumar esforços col·lectius per a poder aportar a la societat tots els recursos necessaris per a fer-la més digna i justa.

Les comarques dels Ports i del Maestrat sabem bé què vol dir això de lluitar per aquest model de societat, ja que hem viscut l’aïllament i desterrament del nostre territori per part de les institucions en temps d’oposició socialista. Però amb l’arribada del socialisme a la Generalitat i a la Diputació, ha estat possible aquest canvi palpable a les nostres comarques. Les obres i millores de l’N-232, l’ampliació de l’N-238, la millora dels accessos a l’N-340 i cada vegada més proper que mai, l’acondicionament de l’antiga variant N-340, gràcies a la constant demanda que es fa des del nostre Ajuntament. Aquestes millores permetran que la connectivitat entre els pobles de les nostres comarques sigue més accessibles que mai, suposaran la oportunitat de desplaçar-se de forma més segura i també fomentaran les oportunitats d’inversió per parts d’empreses. Per exemple, en el cas de Vinaròs, està cada vegada més prop el desenvolupament del polígon industrial de Soterranyes, gràcies a les inversions que s’estan produint als voltants.

Això és el que s’ha de fer des de les institucions. Des de l’oposició, exigint canvis en les deficiències que afecten a la població (fent una crítica constructiva), i des del govern realitzant tots aquests canvis que s’han defensat i exigit mentre s’està a l’oposició. Això és el que fem els socialistes, això és el que significa ‘governar per a tots’.

 

Oscar Ruiz Herrera.

Secretari General de Joves Socialistes de Vinaròs