Socialistes de Vinaròs

Infraestructures i obres. Fernando Juan, Regidor de RRHH i Indústria.

Hi ha qui diu que no tenim projecte de ciutat. Hi ha qui diu que no treballem, ni en l’administració local, ni en l’autonòmica, ni en l’estatal. Hi ha qui diu que som ineficaços.

Si tenim en compte el que veiem al nostre voltant, ens permetran que dubtéssem d’aquestes afirmacions. Sí. Dubtem quan veiem que, a la nostra localitat, continuen a bon ritme les obres de construcció del Jaume I. Dubtem quan veiem que s’han iniciat ja les obres de la parada de bus de Les Catalinetes. Dubtem quan veien que ja s’han posat en marxa les obres d’acondicionament de les platges i cales de cara a la temporada estiuenca. Dubtem quan les obres de la fase I de la Cotxera de Batet ja són visibles, en la seua finalització. Dubtem quan ja s’ha adjudicat el projecte i construcció de la passarel·la del riu Cervol. Dubtem quan els tràmits del centre de la tercera edat segueixen sense aturar-se. Dubtem quan estan a punt de finalitzar les obres de la Residència. 

I també dubtem del que hi diuen, quan ja s’han iniciat les obres de la N-238 fins a l’enllaç amb l’AP-7, dubtem quan falta molt poc per a finalitzar les obres de la carretera de Morella, la N-232, veritable cordó umbilical amb l’Aragó i el País Basc.

També dubtem quan ens diuen “tot allò dels trens”, i ja s’han licitat les obres ferroviàries, el corredor mediterrani, entre Castelló i Vandellòs, on està contemplada una renovació de les vies i andanes de l’estació de tren de Vinaròs. 

I continuem reclamant accions en les infraestructures que travessen el nostre terme, per a recuperar el temps perdut en algunes d’elles. Perquè som capital de comarca i nus de comunicacions amb el nord de la Comunitat Valenciana, perquè les necessitem si volem reindustrialitzar posteriorment la nostra ciutat, amb la potenciació dels polígons. I reclamem perquè sabem que els tràmits son lents, de vegades exasperants, però veiem que la roda ja gira, després de molts anys aturada.

I mentre els socialistes fem, altres -els que dubten- fan campanya interna per a  posicionar-se a nivell provincial, o fan exercicis d’autojustificació de perquè no formen part de l’equip de govern que ha pres com a objectiu impulsar Vinaròs, encara que ho facen “tot per Vinaròs”, però veient els bous des de la barrera. Curiós, no?

Hi ha molta feina a fer, molts anys on poca cosa es podia fer, o no s’ha volgut fer, segons el punt de visió que es trie. Però ho sento. No em val allò de “això ho vaig proposar jo”. No em val. Només em val si es fa o no es fa, i qui ho fa o no ho fa. I en això, anem per davant.

Fernando Juan

Regidor de RRHH i Indústria. PSPV-PSOE Vinaròs