Socialistes de Vinaròs

Final de curs. Begoña López, Regidoria d’Educació.

Hem arribat al mes de juny, acaba el curs 2020/21.

Un curs que va iniciar-se al setembre amb una incertesa total: Com ho fem? Què passarà? Acabarem el curs o ens tornaran a confinar a tots?…

Menjadors que passen a ser aules; aules on a partir d’ara esmorzarem, asseguts i tranquil·lets; portes que no s’obrien mai, ara deixen cada dia entrar i sortir alumnes; els pàrquings dels col·les són patis improvisats.

Les «files», el moment que totes i tots esperem per a xarrar i contar les històries que ens han passat, desapareixen… ara ens toca entrar directament a la classe, on ja ens espera la mestra.

Però abans ens hem rentat les mans amb gel hidroalcohòlic.

I ens posem la mascareta, perquè gràcies a ella intentem evitar el contagi o contagiar la COVID-19, ho hem de fer i ho fem, encara que això no ens deixe veure els somriures matiners.

Patis, els espais més desitjats i on aflora l’amistat, el joc i la disbauxa, ara estan separats. Grups bombolla on només poden estar les xiquetes i xiquets que van junts a la mateixa classe.

Ja no puc abraçar el company de l’altra classe que va amb mi al repàs, només ens podem mirar als ulls i entreveure darrere la mascareta un somriure que diu: «quines ganes de fer-te un bes».

I de moment sona el mòbil i et diuen: «Ens han confinat una aula» i t’apareix un nuc a l’estómac.

Aixeques el telèfon i dones avís a la Brigada Municipal per a fer desinfecció… i a esperar que passe la quarantena.

I així una setmana i una altra, fins arribar al gener on el pic dels contagis és més alt, però cada matí sonen les musiquetes que avisen per entrar al col·le. No ens rendim.

Ja fa mesos que no sentim «ens han confinat una aula» i, a poc a poc, anem entrant en una normalitat de distància, gel hidroalcohòlic i mascaretes que ens porta a haver superat, crec jo, el curs més difícil  i complicat de la nostra vida.

Per això, vull aprofitar aquestes línies per a donar les GRÀCIES. SÍ, LES GRÀCIES, en majúscules i negreta, a tots els centres educatius de Vinaròs, a totes les directores i directors, mestres, conserges, personal de neteja i Brigada Municipal per ajudar-nos a superar aquest any.  

I naturalment, que no m’oblido de donar les GRÀCIES a tot l’alumnat, des d’infantil fins a batxillerat, per haver-nos donat una lliçó als adults de com ens podem acostumar a fer les coses  i a respectar les normes que la COVID-19 ha introduït a la nostra vida.

Com deia al principi, ja estem a juny, i complint totes les mesures sanitàries que des de la Conselleria de Sanitat ens han marcat, podem tindre un poc d’esperança que al setembre tornarem al col·le i que, encara que moltes mesures han vingut per a quedar-se, podrem tornar a abraçar i tornarem a veure els somriures matiners.

Begoña López 

Regidoria d’Educació