Socialistes de Vinaròs

En contra de l’Increment del 23% en la Taxa d’Escombraries a Vinaròs i Altres Municipis

Nota de premsa Pspv-Vinaròs

El secretari general de l’agrupació de Vinaròs, Edu Barberà, ha mostrat el seu rebuig davant el “tasazo”‘ que el PP imposarà en els pròxims rebuts de les escombraries a les llars dels 49 municipis englobats en el consorci de residus, entre els quals es troba Vinaròs. Segons explica, aquest increment del 23% porta la taxa a 109 euros per llar (20 euros més), una mesura “totalment desafortunada” que està despertant crítiques per part de la ciutadania “ja que no és el moment ni les formes”.

Barberà ha subratllat que la decisió d’augmentar la pressió fiscal sobre les butxaques dels ciutadans és inapropiada, especialment en un moment en què els preus ja estan en un nivell elevat i les famílies lluiten per arribar a final de mes. “Els ha costat poc més de 100 dies per a incrementar la pressió fiscal sobre els castellonencs”, una decisió que evidència “les seves mentides i el seu missatge populista anti-impostos”.

El secretari general del PSPV ha assenyalat que “l’últim que necessiten les famílies són més càrregues econòmiques” i ha expressat la seua preocupació per l’impacte directe en l’economia domèstica.

El també regidor de Vinaròs, ha posat com a exemple que una altra política fiscal és possible com la posada en marxa a l’Ajuntament de Vinaròs baix el Pla €CO que està permetent, entre d’altres:

  • La reducció del 50% de l’impost de l’ICIO
  • L’eliminació de la taxa per expedició de llicència
  • Bonificació de la taxa per llicència d’activitat econòmica
  • Bonificació del 50% de l’IBI per a instal·lació plaques fotovoltaiques
  • Reducció 50% taxa d’escombraries
  • Bonificació del 75% de l’impost per a vehicles elèctrics o híbrids.