Socialistes de Vinaròs

De nou, eleccions. Fernando Juan, Regidor de Governació i Recursos Humans.

Vagi per davant que nosaltres, els socialistes vinarossencs, hem estat i estem per, en situacions on no hi ha majories absolutes, trobar la manera de pactar amb altres formacions polítiques per aconseguir formar govern, des del diàleg i el respecte. Així ho hem fet a l’ajuntament de Vinaròs, i també a la Generalitat Valenciana, on formem part dels governs respectius, i amb la major part de responsabilitat.

A l’Estat, això no ha estat possible, i ara toca repetir eleccions. Unes eleccions on no només ens juguem el mateix que a les anteriors; també la situació internacional esta canviant, i no només pel brexit, la política cada cop mes aïllacionista alhora que prepotent de Trump i la guerra comercial que ha encetat, no deixarà res indiferent. Hi haurà víctimes econòmiques a tot arreu. I hem vist aquests anys passats que una política de retallades no ha aconseguit transportar la recuperació de la macroeconomia (no tota) a les famílies. Dit d’una altra manera, la recuperació només ha estat per a una part de la societat, la més benestant.

A Vinaròs, tres quarts del mateix. Molts esforços per part de tothom que no han tingut grans efectes. I es que , com comentaven en articles anteriors, el creixement d’una ciutat depèn de molts factors, 4 nivells administratius, iniciativa privada, inversió pública…

L’administració de l’Estat es peça clau per a la nostra ciutat, tant directa com indirectament, entre altres coses incidirà en :

– Inversions en comunicacions, inclosa la reversió de l’antiga N-340.

– Modificació dels pressupostos generals del Estat. Massa temps en uns pressupostos prorrogats que influeixen en totes les administracions inferiors.

– Canvis legislatius de pes, com la llei Montoro, la llei de Transició energètica, o reformes laborals, de pensions.

– Recerca d’inversions per a la zona de la nostra comarca i la nostra ciutat, inversions publiques i privades…

Massa coses en joc com per a quedar-se a casa, emprenyats perquè no s’hagi arribat abans a un acord de govern. Massa coses en joc com per a deixar que els més conservadors tornen a agafar la tisora per beneficiar només als que ja estan molt be. Massa coses en joc per perdre, de nou, oportunitats que venen només quan venen, i que hi ha que anar a buscar quan la porta està oberta…

Fernando Juan
PSPV-PSOE Vinaròs