Socialistes de Vinaròs

Compañeros


Compañeros
 
“Ya no sé qué es mío, lo que es tuyo o de los dos. Solo sé que el tiempo nos juntó en el mismo asiento”
 
He de confessar que, personalment, pensava que després de 3 mesos i amb una campanya de Setmana Santa i l’inici més que proper de l’estiu, podríem començar a entreveure els primers esbossos de la política turística del nou equip de govern. Una política que, entendran per a mi, té especial rellevància i estima.
 
Durant aquests mesos, hem pogut anar veient la línia que des de l’àrea de turisme s’ha seguit en matèria turística. Si comencem per gener, és inevitable recordar la participació a Madrid Fusión de la nostra ciutat i del nostre sector gastronòmic. Una iniciativa que ja venia treballada des d’abans de la moció de censura com una aposta ferma per la gastronomia com un aparador turístic i motiu de tracció motora i econòmica dins de la nostra oferta turística. Una participació que a FITUR, més enllà de la delegació del Carnaval de Vinaròs, no va comptar amb cap altre element d’impacte mediàtic destacable. I a partir d’aquí, veiem com la línia del continuisme encetada per nosaltres durant la passada legislatura, es manté a velocitat creuer sense cap classe d’alteració (almenys a la vista).
 
Parlem de la consecució de la Q de qualitat per a la nostra oficina de turisme, atorgada per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), de les visites guiades realitzades durant Carnaval o la Setmana Santa (encetades durant els governs de progrés), la continuació per modificar la normativa d’us i gaudi de les platges perquè les mascotes puguen accedir a elles (anunciada per nosaltres el novembre de 2023) o la continuació del projecte MISEA engegat per la Secretaria d’ESTAT de Turisme SEGITTUR per a crear noves experiències turístiques. Potser trobem a faltar el mercat mariner de Setmana Santa que portàvem a cap com una aposta per dinamitzar també l’oferta turística d’estos dies ja que a hores d’ara, no s’ha anunciat res al respecte… però bé.
 
Arribats a este punt, entendran que el que els escriu estes línies, puga arribar a experimentar diferents sensacions, sentiments i li passen per alt moltes coses pel cap…
 
– Tan malament no ho estaríem fent en matèria turística si seguixen la mateixa línia que nosaltres, no?
 
– Un, quan presenta una moció de censura, és per presentar un programa i una línia de treball alternativa, no?
 
– Quina és la seua política en matèria turística? O és que la direcció política ha sigut substituïda per una direcció tècnica al capdavant del departament de turisme?
 
Perquè vostés ho entenguen col·loquialment, és com estar fent un examen per al qual has estudiat i l’alumna del costat, copia les respostes per tal d’aprovar com tu, , això si, amb la diferència de no haver estudiat. Una de les grans diferències és que qui aprova o es beneficia, no soc jo ni és el PSOE de manera personal, sinó la ciutadania de Vinaròs de manera col·lectiva.
 
Llavors, què fem? Deixar-nos copiar conscientment? Si qui s’ha de beneficiar ha de ser la ciutadania de Vinaròs, jo ho tinc clar. SI
 
És molt fàcil. Substituïm el concepte “copiar l’examen” pel d’oposició constructiva” i canviem el full de preguntes de l’examen per un document amb propostes. I dic més, anem a pel primer parcial:
 
– 1.Proposem que liciten el tercer xiringuito a la platja del Fortí per tal de dinamitzar l’oferta turística durant els mesos d’estiu tal com vam començar a treballar.
 
– 2.Proposem un nou model sostenible mediambientalment i visualment dels quioscos temporals de gelats, snacks i begudes que s’instal·len durant l’estiu al passeig marítim, per anar en consonància en la imatge global del passeig i el contracte del qual, acaba este any.
 
– 3.Donat que la nova oficina de turisme es traslladarà aviat a la Cotxera de Batet, proposem que l’antiga oficina de turisme, siga reconvertida en la nova biblioplatja de la ciutat o combinar el seu ús amb un lloc avançat de la Policia Local per poder donar resposta a les campanyes turístiques i mesos d’estiu en un indret molt concurrit de la ciutat.
 
Potser en acabar la ESO municipal, la senyora Garcia i els seus amics, es troben en un lloc més destacat de l’orla. Però no han de patir per res. No és qüestió de fotos, llocs i medalles. Si no de sentir-se útil i d’aportar.
 
I ens han de creure. Mai ens sentirem més contents i orgullosos de què la classe aprove gràcies a haver-nos copiat l’examen.
 
A Vinaròs: “no te fallaré, somos compañeros siempre estaré aquí, si me necesitas no te fallaré, somos compañeros. Compañeros de trabajo, de la vida y del amor, compañeros de las dudas que tenga tu corazón”
 
Marc Albella Esteller
Portaveu del Grup Municipal Socialista