Socialistes de Vinaròs

Arriba la vacuna… segueix la COVID-19. Pau Romeu, Secretaria de Sanitat del PSPV-PSOE Vinaròs.

Arriba la vacuna, en tan poc de temps? Això és fiable? Si hi ha algunes que tarden anys, inclús dècades a desenvolupar-se, és segura la vacuna contra la COVID-19? La resposta és SÍ! Com s’ha aconseguit?, perquè s’han posat molts diners i interès damunt i per això s’ha anat tan ràpid, per la qual cosa la vacuna és una de les majors armes que tenim a la mà per a poder vèncer aquesta pandèmia, encara que no és l’única, a banda de totes les ferramentes repetides durant aquests mesos, higiene, distància i mascareta. Cal recordar que necessitem una gran dosi de consciència social i “TRELLAT”. 

Ja entrant en “faena”, cal destacar que, a la Comunitat, la primera dosi se subministrarà del 8 al 20 de gener, i la segona del 29 a l’11 de febrer. Entre gener i febrer es rebran els primers enviaments de Moderna, que suposaran prop de 50.000 dosis d’aquesta segona vacuna autoritzada. Això permetrà “accelerar el procés de vacunació en els primers estadis”, que són les residències i els sanitaris de primera línia COVID-19, segons la consellera de sanitat Ana Barceló.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha administrat, fins el passat divendres 8 de gener, la primera dosi de la vacuna contra la COVID-19 a 300 residències, d’un total aproximat de 450. Dels centres que queden per vacunar, 90 tenen brots actius, la qual cosa obliga a retardar el procés. En aquest sentit, Sanitat manté el seu pla perquè des de dilluns ja estiguen vacunades les persones usuàries i treballadors i treballadores de totes les residències lliures de coronavirus de la Comunitat Valenciana. 

Ja des de finals de la setmana passada i al llarg d’aquesta s’està duent a terme la vacunació tant del personal de l’hospital comarcal com del personal del centre de salut de Vinaròs. Pel que respecta al centre de dia, ja s’ha vacunat als usuaris i treballadors. Una vegada assolida la primera fase de vacunació, i si tot segueix com fins ara, es passarà a vacunar a la població de risc.

I segueix la COVID-19, és per això que ara més que mai és imprescindible la responsabilitat individual i col·lectiva, i evitar totes les activitats i contactes socials que no siguen imprescindibles. 

Hem sigut un exemple en moltes situacions, per això VINAROSSENCS, ARA MÉS QUE MAI, US DEMANEM TRELLAT. 

Pau Romeu Valls 

Secretaria de Sanitat del PSPV-PSOE Vinaròs