Socialistes de Vinaròs

29 de setembre

Una data assenyalada, com fa 781 anys, la data en què es va concedir la Carta Pobla a la nostra actual ciutat, Vinaròs.

Aquest any vàrem presentar una programació cultural dedicada a la Carta Pobla per als mesos de setembre i octubre, on hi ha incloses tres fites: el 29 de setembre, on recuperem el tradicional repartiment del pastís d’aniversari, a més d’una exposició del bicentenari de la Diputació de Castelló, una mostra de música tradicional valenciana a càrrec de Jordi Sanç i Raquel Pérez, i per últim l’actuació del grup “Les Camaraes”.

La segona fita, el 6 d’octubre, on tindrà lloc la presentació de la reedició millorada de la Carta de Poblament de Vinaròs, amb l’acompanyament d’una exposició del Vinaròs de l’època a la biblioteca de la nostra ciutat, exposició que posteriorment tindrà caràcter itinerant per les nostres escoles i instituts.

I la tercera fita, el 9 d’octubre, la Diada del poble valencià, al monument de Jaume I, amb la Muixeranga i la Rondalla Vinarossenca.

Una tardor amb efemèrides, amb cultura tradicional, amb història. Per recordar d’on venim, encara que en els actuals temps convulsos, plens de canvis, cada cop més accelerats, potser molts no saben cap on anem, dins d’aquest mon que ens envolta, cada cop més petit, i alhora més complex, inabastable a pesar de les vies de comunicació, incomprensible a pesar de l’abundància de mitjans i xarxes de comunicació. Un món on cada cop més persones s’autoincomuniquen voluntària o involuntàriament, i on fa falta, més que mai, cultivar els conceptes de solidaritat i fraternitat, per damunt inclús del de la llibertat, això sí, cada cop més mal entesa. I la socialdemocràcia, cada cop es fa més necessària. Cada Cop, Cada Cop, Cada Cop…

Fernando Juan

Regidor de RRHH, Cultura i Salut